De muziekpagina
27 november 2009 - Ben ik toch weer eens naar een concert geweest. In Paradiso. The Black Heart Procession. Sympathieke band, fijne muziek. Het leverde welgeteld één strakke foto op. Zie m'n popfotoserie voor een grotere versie.
05 september 2006 - Deze site heeft een muziekpagina. Daaraan heb ik al sinds oktober van
vorig jaar niets nieuws meer toegevoegd. Ik kom nog weleens ergens - in een club of op een concert of een festivalletje. Maar cd's koop ik niet meer en voor downloaden van het internet ben ik te lui. Waarom zou ik ook? Alles is online beschikbaar. Waar en wanneer ik maar wil. Internetradio luister ik dagelijks, maar ik sla nauwelijks nog acht op wie wat speelt.
De waarheid is: ik heb alles al gehoord en er wordt maar weinig nieuws gemaakt in de popmuziek. Anders gezegd: ik ben oud en blasé.
Toch een luistertip. of eerder een concerttip: the Gossip.
Engels, ranzig en superswingend. Niks nieuws - gewoon het herkauwen van dertig jaar dance, van disco tot heden.
Maar dan wel een stuk aanstekelijker en oneindig veel dansbaarder dan al die houterige jaren tachtig revivalbandjes bij elkaar. Vooralsnog zijn ze helaas niet in Nederland te verwachten. Maar ik houd het voor u in de gaten!
20 oktober 2005 - De muzikale tips zijn niet dik gezaaid op wimdows.nl. Als er dus een keer
een opduikt, is het tijd om de oren te spitsen. Mijn aanrader is Noah's Ark van CoCoRosie. Noah's Ark is vol van de betoverende stemmen van de zussen Bianca en Sierra Casady die gothisch worden omlijst door sprookjesachtig klankbeelden.
Voor wie houdt van een goed hoorspel en het muzikale avontuur niet schuwt. U hoeft me niet op mijn woord te geloven. Zelf luisteren naar een stream van het hele album kan ook.
Op 27 november geven de zusters een concert in Tivoli aan de Oudegracht in Utrecht - hun enige in Nederland.
02 september 2005 - Katrina levert zelfs overlevenden op van wie ik dacht dat ze ons al jaren geleden waren ontvallen. Zo hoorde ik op CNN eerst dat Fats Domino werd vermist en zag ik later dat hij werd gered.
Wat een come back voor iemand die ik al sinds midden jaren negentig dood vermoedde!
Meer over Fats op deze site.
29 augustus 2005 - Een leuke link voor u, ergens op het randje van kunst, kitsch, muziek en metaalbewerking.
Het gaat om de site van Dave, de ambachtelijk aluminiumbewerker. De gitaren die deze meneer van z'n draaibank laat rollen doen niet eens moeite om zelfs maar de schijn van goede smaak op te houden. Gelukkig zijn ze al even onbetaalbaar als glitsy. Veel kijkplezier!
11 juni 2005 - Link toegevoegd naar een lekkere internetradiozender. Hier is de lauwe lounge van de Secret Sound Service.
01 maart 2005 - Afgelopen zaterdag was het feest ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van Café Pakhuis Wilhelmina. Ik was erbij en had de camera mee. Hier een impressie van het feest, en vooral van het optreden van hardrock-trio Malle Pietje en de Bimbo's... Voor al uw luidruchtige feesten en partijen!
11 februari 2005 - Het eerste (titelloze) album van LCD Soundsystem is op 24 januari

LCD Soundsystem - [no title]

uitgekomen - wat een prachtig stukje werk is het geworden! En met twee propvolle cd's voor veertien of vijftien euro is het ook bijna voor niks! Ga kopen dat ding!

Klik op het hoesje hier links om alle nummers te beluisteren...

17 januari 2005 - Hete luistertip: verborgen schoons van Siebe Thissen...

06 oktober 2004 - O jee, zou dat een trend zijn, om dingen in de muziek beschrijven als organic?
Ik hoorde een dj tot twee keer toe zeggen dat iets zulks was, het ging over "organic violin playing" en "organic beats".
Ben toch benieuwd of er ooit zoiets komt als holistische muziek... De term komt er vast, maar muziek die het ook werkelijk is, dat lijkt me een onmogelijkheid.
augustus 2004 - Dit weekend even katharsisje gedaan op Lowlands. Natuurlijk was de camera mee. Het resultaat vind je hier, in mijn:
a Campingflight to Lowlands 2004 - Foto Top40
(De jetlag begint alweer lekker op te klaren, ja. Dank u.)
Aldaar gezien en aangemerkt als toppers:
The Bays alles live, alles eerlijk, alles niet-commercieel
   
LCD-soundsystem uit New York en zeer (hoe kan het ook anders) eclectisch
04 januari 2004 - Het laatste optreden van Caesar (in de Cantine in Amsterdam). Een fotoverslag...
Een paar aanraders op cd, aangeschaft in de loop van 2004
Rhythm & Sound - the versions dZihan & Kamien - 'Gran Riserva Oi Va Voi - Laughter Through Tears Client
ergens in 2003 - Een blijvende aanbeveler
The Troublemakers - Doubts & Concvictions